Aasa Haraldsdatter Dronning af Norge - Ane:32+34 og 38 x Tip

DatoStedKilde
Født :ca 794Holtum, Vestfold, Norway-
Død :ca 834regerede 821-829-
Begravet :-Osebergskipet-

Ref. : Ane:32+34 og 38 x Tip

Noter : Åsa Haraldsdatter
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Åsa Haraldsdotter (født ca. 800 død ca. 834) var dronning over Vestfold, Romerike og Vingulmark . Hun var datter av Harald Granraude , en småkonge fra Agder . Mor til Halvdan Svarte .
Det er trolig Åsa som var gravlagt i Osebergskipet .
Hun var gift med Gudrød Halvdansson Veidekonge , som hadde røvet henne. Gudrød hadde fått nei av Åsas far da han fridde, og på grunn av det drepte han både faren og broren før han røvet Åsa med seg. Det er mulig dronning Åsa sto bak mordet på sin ektemann ca. år 821 Etter Gudrøds død dro hun til sin fars rike og regjerte der til hennes sønn, Halvdan, ble voksen nok til å ta over

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

Gudrød jægeren
From Wikipedia, the free encyclopedia Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gudrød the Hunter (
norsk: Gudrød Veidekonge) var en semi-legendariske konge i den sydøstlige del af Norge i løbet af de tidlige Viking Age. . Han er nævnt i skaldic > digtet Ynglingatal. Snorri Sturluson uddyber Gudrød's historie i Heimskringla, skriftlige 1230, men dette er ikke anses for at være en historisk betragtning af moderne historikere. Følgende konto er taget fra Heimskringla.
Gudrød var søn af Halvdan den Milde og Liv Dagsdotter . Han er gift Alfhild, en datter af Alfarin kongen af Alfheim < som blev navnet på området mellem Glomma og arvede halvdelen af provinsen Vingulmark. . De havde en søn, Olaf Gudrødsson. Når Alfhild døde, Gudrød sendte hans krigere til Agder og dets konge, Harald, til at foreslå et ægteskab med hans datter Åsa. Men Harald faldet, så Gudrød besluttet at tage sin datter med magt.
De ankom om natten. Når Harald indset, at han blev angrebet, han samles hans mænd og kæmpede godt, men døde sammen med sin søn Gyrd. Gudrød medbringer Åsa og gifte hende. . Han voldtaget hende, og hun gav ham en søn med navnet Halvdan der ville blive indkaldt Halvdan Black. I den falder, når Halvdan var et år gammel, Gudrød blev der på et festmåltid i Stiflesund. Han var meget beruset og i aften, da han var til fods på landgang til at forlade skibet, en snigmorder hovedlinjerne en spyd gennem Gudrød og dræbte ham. Gudrød's mænd øjeblikkeligt dræbt en snigmorder, der viste sig at være Åsa's side-dreng. . Åsa indrømmede, at den side-dreng havde handlet på hendes vegne.


FarMor
Harald Granraude konge af Agder - Tip 36-37Gunhild Ragnvaldsdatter Dronning af Agder - Tip 36-37
ÆgteskabBørn
0816 - Gudrød Halfdansson "The Hunter" Konge Af Norge - Vestfold - Ane:32+34/35 og 37/38 x Tip Omk 0810 - Halfdan Gudrødsson "Svarti" Konge af Norge- Vestfold - Ane:31+33 og 37 x Tip

Aasa Haraldsdatter Dronning af Norge - Ane:32+34 og 38 x Tip
* ca 794
† ca 834
Harald Granraude konge af Agder - Tip 36-37
-
† e 800
Gunhild Ragnvaldsdatter Dronning af Agder - Tip 36-37
-
-

-
--
-Ragnvald Sigurdsson Storbonde på Huseby - Tip 37-38
-
--
-

- - -

- - -


- - -

- - -


- - -

- - -


- - -

- - -

Win-Family v.6.0Webmaster -------- Homepage25 Mar 2018